Nieuws

Op woensdag 7 december om 14u30 brengen drie gekke, muzikale pieten een leuke show! Maak kennis met Piet Snot en schoorsteenpiet. Daarna genieten we samen van een heerlijk drankje. En wie weet... brengt Sinterklaas nog wel een verrassingsbezoekje aan de bibliotheek voor hij weer naar Spanje vertrekt! De show is gratis. Graag inschrijven op koekelberg@bibliotheek.be of via telefoon. Tot dan!

Het College van burgemeester en schepenen van Koekelberg, de schepen van Nederlandse Cultuur, nodigen u op maandag 9 juli van harte uit op het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Afspraak om 20u in het Stepmanhuis, Leopold II-laan 250 in Koekelberg. Antje De Boeck en Rony Verbiest verzorgen het artistiek programma 'Boon', geïnspireerd op het boek "Mijn kleine oorlog" van Louis Paul Boon. Dit evenement is gratis, inschrijven verplicht op 02 411 08 65 of bibliotheek@koekelberg.brussels.

U hebt het wellicht al horen waaien: de Nederlandstalige bibliotheek van Koekelberg verhuist binnenkort naar de nieuwe site in de Felix van de Sandestraat. We maken van de gelegenheid gebruik om de collectie in een modern jasje te steken door over te schakelen op zelfuitleen. Bibliotheekmedewerkers hoeven dan niet langer manueel barcodes te scannen om te registeren welke materialen uitgeleend of teruggebracht worden. Zo is er meer tijd voor de klanten. We hebben dus deze zomer heel wat werk voor de boeg!

Ah, zomer – wat is het leven toch vurrukkulluk! Tijd om te lezen, aan zee met de ellebogen in het zand of op een rustig leesplekje in de hoofdstad.

Hou je van computers? Wil je er graag meer over leren? Wil je zelf spelletjes leren maken? Leer in 4 workshops de basis van programmeren met tablets. Er zijn twee reeksen van 4 workshops: één reeks in de bibliotheek op dinsdag 17 en 24 april en 8 en 15 mei van 15u45 tot 17u45 - en één reeks in de Platoo op woensdag 2, 9, 16, 23 mei van 14-16u. Leeftijd: 8 tot 12 jaar. De workshops zijn gratis, maar de plaatsen zijn beperkt! Snel inschrijven dus via telefoon op 02 411 08 65 of bibliotheek@koekelberg.brussels