Aanbod

Ons hele aanbod is GRATIS uit te lenen. Wij vragen geen lid- of leengeld.

Voor de kleintjes

Voor de allerkleinsten hebben we een aparte babyhoek, met ons slakkenmeubel als mascotte. Daarin vindt u knisper-, baby-, bad- en geluidsboekjes. Kleutertjes kunnen genieten van onze prentenboeken, ingedeeld volgens kleuter ZIZO (bv. avontuur, dagelijks leven, natuur...) en op reeks. Deze boeken hebben een geel bolletje. Er zijn ook dvd's en cd's en een aantal meertalige kleuterboekjes (Frans-Nederlans, Engels-Nederlands, Arabisch-Nederlands) om uw kindje op vroege leeftijd al vertrouwd te maken met het plezier van verhalen.

Voor de eerste lezertjes

Voor kinderen die leren lezen hebben we een speciaal AVI-rek (niveau AVI Start tot en met AVI E6) met een apart rek voor de meegroei- en samenleesboeken. Al deze boeken (7+) zijn gemarkeerd met een rood bolletje. Vanaf 8 jaar zijn de boeken gemerkt met een blauw bolletje, vanaf 10 jaar een roos bolletje en voor de 12-jarigen een groen bolletje. De dvd's zijn eveneens gemarkeerd met bolletjes: gele voor de familiefilms, en rode voor kinderen vanaf 6 jaar.

Young Adults

Jongeren vanaf 15 jaar hebben hun eigen Young Adults-afdeling, waar al het materiaal een zwart bolletje heeft. Er zijn populaire stripreeksen en dvd's specifiek voor tieners aanwezig.

Volwassenen

Het aanbod voor volwassenen bestaat uit romans en verhalen in alle genres: spanning, romantiek, erotiek, literair, detectives, thrillers... We bieden ook veel klassiekers aan en schuwen het 'moeilijkere' boek niet. De informatieve boeken staan volgens het ZIZO-systeem gerangschikt (vrije tijd, samenleving, geschiedenis...) en leggen een accent op actuele thema's en gezondheid, welzijn en milieu. Er is er een afdeling poëzie en Brussel en een uitgebreide dvd-collectie: zowel documentaires, comedy en series als gewone speelfilms. We hebben allerlei soorten muziekcd's (klassieke muziek, pop, Nederlandstalige en Franstalige muziek,...) Een pareltje is onze collectie klassieke muziek in het bijzonder.

Nederlands leren

Om Nederlands te leren kan u zeker bij ons terecht! We hebben een groot aanbod cursussen voor beginners, aangevuld met cd's en leesboekjes in eenvoudige taal. Alles is gemarkeerd met stickertjes: van één 1 tekstballon (beginner) tot 4 tekstballonnen (geavanceerd). Er zijn 2 daisyspelers gratis uit te lenen en een ruime daisy-collectie (= luisterboeken met allerlei functies zoals sneller of trager afspelen).

Engelse boeken

We hebben een klein maar kwaliteitsvol aanbod Engelse boeken voor Young Adults en volwassenen.

Dyslexie? Leesbeperking?

Mensen met een leesbeperking kunnen met een gerust hart in Boekelberg terecht. Voor de jeugd hebben we kinderboeken in dyslexie-uitgave en leeslinialen, gratis te ontlenen. Er zijn 2 daisyspelers gratis uit te lenen en een ruime daisy-collectie (= luisterboeken met allerlei functies zoals sneller of trager afspelen), zowel voor kinderen als volwassenen.

Onze bibliotheek heeft voor ieder wat wils!
Iedereen is welkom!